Träningens snubbeltrådar !

Det finns många fallgropar vi faller ner i, när det gäller saker vi tror att vi ska stoppa i oss före/efter/under ett träningspass. Bara för att få dem bästa resultaten... Men, läs och gör som nedan istället:


->> Äta för nära inpå ett löppass
Femton minuter att du ätit höjs kroppens insulinnivåer, vilket kan göra dig trött. Därför bör du äta en och en halv till två timmar före ditt löppass. Om du känner att du behöver extra energi inför löppasset är det bättre att ta ett litet mellanmål, till exempel en frukt, ett ägg, eller ett knäckebröd med pålägg - strax innan du springer. Ett litet mellanmål påverkar dig inte under löpningen eftersom kroppen inte utsöndrar insulin när man springer.

->> Att byta ut ett mål mot en energikaka
Med sitt höga socker- och låga fiberinnehåll är energikakor ett perfekt energitillskott imför eller under långpass, men om du vill gå ner i vikt är energikakor ett dåligt alternativ. Energikakor höjer insulinnivån snabbt, en ger ingen varaktig mättnadskänsla så risken är stor att du äter desto mer vid ditt nästa mål.

->> För mycket sportdryck
Med sitt höga kaloriinnehåll är sportdrycker avsedda för löprundor som varar längre än en timme alternativt för intensivpass som varar i minst 45 minuter. Springer du kortare tid är vatten eller lågkaloridryck det bästa alternativet.

->> För lite energi under långpassen
Kroppen kan lagra kolhydrater för ungefär 90 minuter löpning. Om du springer längre utan att fylla pöå med energi kommer du bli matt och kraftlös och det hjälper dig inte att gå ner i vikt. Se till att få i dig 30-60 gram kolhydrater för varje timme du springer, till exempel i form av sportdryck eller torkad frukt, som båda har ett högt kolhydratinnehåll.

->> För mycket mat efter träningspasset
Löpare bör fylla på med energi efter träningspassen för återhämtningens skull, men det överskattar ofta antalet kalorier det förbränner under träningen och äter därför för mycket. Om du genomför ett 45 minuter medelhårt träningspass räcker det med 100 kalorier för att din kropp ska återhämta sig.




Information från Runners World


/ M A R I







Kommentarer
Postat av: clarabloggaR

sv: Jaha.

Nej inget för tillfället. :)

Vilken är din favoritsport då??

2011-03-30 @ 18:24:09
URL: http://clarabloggar.blogg.se/
Postat av: LORISSA LOVEBOMB

Är träningsvärk farligt?

2011-03-30 @ 18:36:35
URL: http://lorissalovebomb.se
Postat av: Lilla H

Hej tack för svaret ang joggning! Nu är i alla fall skorna inköpta. I morgon ska jag nog kika efter de där byxorna du tipsade om, som sitter bra när man springer.... min man är helt oförstående när jag förklarar att de gör att det inte dallrar... hade lika gärna kunnat tala om kärnfysik!

2011-03-30 @ 22:11:33
URL: http://haleyborg.blogg.se/
Postat av: Gabriella

SV: Åh, tack ska du ha!=) Vad roligt att du också är norrlänning=) Kan hålla med dig om att t-shirts på hm:s herravdelning kan vara snyggare än på tjejernas.

2011-03-30 @ 23:17:48
URL: http://elephantzoul.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Jag kör allt möjligt. Medel puls, afro, core, cirkelträning. Beror på vad de ar för pass o vad jag känner för. Sen har vi inte SÅ mycket val på vårt friskis :) Du då? Det är ju det! Vi har inga intensivpass utan det närmsta vi har är medel/puls som är min favorit. Sen springer jag i skogen tycker det är sjukt avkopplande. Och gymmar då och då med den galna islänningen haha.

2011-03-30 @ 23:26:48
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: felicia

heey snygging! läs min blogg; http://www.pinkyh.blogg.se ;)

2011-03-31 @ 19:41:06
URL: http://pinkyh.blogg.se/
Postat av: Stefan Nilsson

Bra genomgång. Alldeles för många dricker sportdryck utan att behöva det och då är drycken sällan bättre än läsk. I övrigt har jag själv aldrig kunnat äta precis innan träningen utan behöver någon timme för att kunna prestera på max.

2011-04-13 @ 18:01:14
URL: http://biggest-loser.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0