Misshandel är tydligen helt okej ?!

Hej och välkommen till "onsdagssnack" med, Mari !! Dagen till ära ska vi prata om den pågående misshandeln, inom hockeyn.  I mitt tycke är detta fruktansvärt !!!

Om ni alla har varit uppmärksammad så har slutspelet i Elitserien och kvalspelet i Allsvenskan påbörjats för några veckor sedan, och alla är vi spända av förväntan för vilket lag som i år ska få bära guldhjälmarna respektive kliva upp i Elitserien. Men, en sak verkar vi blunda för, ja just det, misshandeln som pågår under matcherna. 

Se bara på Leksandsspelaren Antti - Jussi Niemi, som i förrgår fick en rejäl tackling, som i värsta fall hade kunnat tagit hans liv. Lyckligtvis, om man nu kan skriva så, klarade han sig undan med tre ansiktsfrakturer. Och som tidningarna utger, lämnade han sjukhuset redan igår.  - Men det som skrämmer mig är att, fula tacklingar, knytnävslag osv..osv....är helt acceptablelt inom denna sport.  "Misshandel är tydligen okej ?!" - För enligt mig är detta ren misshandel, som för länge länge sedan skulle ha förbjudits, inom sport.

Om vi nu ska se det från en annan synvinkel,  samtidigt som vi fortsätter med tisdagens fruktansvärda tackling. Om nu fallet var så att, Antti - Jussi Niemi hade haft galler på sin hjälm. Hur och vad tror ni resultatet av tacklingen hade blivit/varit?! Jo precis, tacklingen hade med all säkerhet inte resulterat i tre ansiktsfrakturer och en färdigspelad säsong för Antti - Jussi Niemi. Men nu var fallet inte så, han bar inte galler.

Det jag ville säga med detta var, varför i all sin dar andvänder inte spelarna galler på hjälmarna ?!. Jag kan inte för hela världen förstå vad som skulle vara ett problem, med att bära galler.

Och om vi ser det från Mathias Tjärnqvist´s (som utdelade tacklingen) sida. Vad fick han för "straff" egentligen?! - Jo, två matchers avstängning.  I ett sådant här fall borde man (enligt mig) stängas av för spel resten av säsongen. Jag citerar rubriken igen; " Misshandel är tydligen okej?!",  i detta och i många andra fall verkar de som det. Man får ju inget straff.

Kom ihåg !! Detta fall är bara ett av fler tusen fall som uppdagats i media, inom hockeyn. Men när ska ska det få ett slut ?! För NÄR blev missahandel okej ?!  - Jag tycker detta är fruktansvärt, och överväger faktiskt, med hela mitt hjärta för att sluta följa sporten. Något som jag tycker är tråkigt, för jag har länge tyckt att hockeyn varit en väldigt underhållande sport. Men det jag just nu inser när jag läser och ser sådant här på tv:n är att, missahandel Vs sport inte klingar så fint i mina öron !!! - Få ett slut på detta tack, så att jag kan forsätta följa min favoritsport.

Tack för mig, och jag hoppas läsningen var intressant och kanske fick upp ögonen på några där ute.

Kommentera och berätta gärna vad ni tycker om detta ?!

Här kan ni se tacklingen:   http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article4660569.ab


Kommentarer
Postat av: cicci

Nej FYF FAN!!! jag hade bara snabbt läst om det men fy fan när man ser filmen får jag gåshud. hur fan kan sådant vara acceptabelt? håller med dig till 100%, sport vs misshandel hör inte ihop. Shit jag känner att jag sitter här och snart blir aggresiv när du skriver att han som utförde tacklingen bara får 2 matchers avstängning. hade jag varit Tjärnquist så hade jag skämt nosen av mig och inte velat spela mer. Visst nu klarade han sig med "lindriga" skador om man tänker på vad som kunde ha hänt men ändå. Håller med dig Mary!



Bort med våldet från sporten!!!!

2009-03-19 @ 11:13:55
URL: http://lookatmy.blogg.se/
Postat av: Mari

Mm, Mathias straff är under all kritik. Riktigt dåligt !! Men sådan är sporten, men jag förstår inte hur något liknande kan vara acceptabelt. uscha.



Som du säger, Bort med våldet från sporten !!!

2009-03-19 @ 13:36:41
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: Jonas

Jag tycker också det är tråkigt, men det är en hård tackling som tyvärr i detta fallet går otroligt snett. Så bedömningsgraden borde bli boarding i detta fallet, vilket skulle resulterat i max matchstraff och kanske 2 matchavstängningar. Tas tacklingarna bort blir resultatet junior- eller damhockey, som vi nog kan enas om inte är särskilt intressant. Tycker också att renodlat våld inte hör hemma, men detta situationen infaller tyvärr inte i den kategorien. Enligt min åsikt.

2009-03-20 @ 01:35:12
URL: http://studentikalmar.blogg.se/
Postat av: Mari

Tyvärr är det väl så, att om tacklingar osv skulle förbjudas hade hockeyn inte varit lika intressant som den är idag !! Men något borde göras, för våld och sport hör inte ihop.

Hoppas det är bra med dig killen ?! =)

kramar

2009-03-20 @ 14:21:10
URL: http://marriie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0