Skönhet från skafferiet !!!

Vi alla vet att om man äter bra mat mår kroppen bra, inte bara insidan utan också på utsidan. Du får lyster i huden, starka naglar och glansigt hår. Idag forskas det mer än någonsin om det vi stoppar i oss. Skönhetsföretagen lanserar allt från tabletter som vi ska ta i samband med krämer till produkter med inkapslade näringsämnen från frukt och grönt. Men det behöver inte vara så krångligt - det är både billigare och bevisat mer effektivt att äta rätt mat för att boosta ditt inre och yttre.Därför tänkte jag ge er några knep, som du enkelt kan göra där hemma...


Ät rätt för ansiktet !!!

Aminosyror - som finns i ägg, nötter och baljväxter - hjälper din hud att bygga upp elastin och kollagen som i sin tur gör att huden håller sig spänstig. Ägg hjälper och cellmembranen, ett slags skyddande fett kring hudcellerna, så att de inte tappar vatten och behåller fukten. Enligt studier ska även en kost med mindre socker och färre snabba kolhydrater, såsom bullar och läsk, minska akne. Anledningen är att hormonerna som bidrar till att akne triggas av det höga blodsockertopparna du kan få av sådan mat...


1. Mjuk-och rengörande mask. Honung är rengörande, fuktbindande, mjukgörande och perfekt att använda som en ansiktsmask en gång i veckan. Smörh in ansiktet och halsen med ekologisk honung och låt verka i 20 minuter. Skölj sedan av med vatten.

2. Återfuktande mask. Bananer verkar återfuktande, lugnande och innehåller massor av vitaminer. Gör en ansiktsmask genom att mosa en banan och blanda med lite honung. Rengör ansiktet och lägg sedan masken. Låt verka i 20 minuter och skölj av för att få en sammetslen hud.

3. Mild skrubb. Finhacka mandel och blanda med din favoritolja, till exempel olivolja, och skrubba ansiktet lätt. Använd inte för grova produkter i anstiktet eftersom huden där är tunnare än på andra delar av kroppen.

4. Antioxidantboost. För att rensa huden på gifter, mosa några färska hallon, lite finhackad havre och en deciliter yougurt med en mixerstav. Smörj in ansiktet och luta dig tillbaka i några minuter innan du sköljer av det.

5. Slät hud. Innan du ska på fest, smörj in huden med en ägg-vita. Det slätar ut likt en askungekräm! Skölj av med vatten efter ett par minuter. Om du har torr hud kan du också passa på att använda äggulan som mask som tillför en massa fukt.





" En kost med mindre socker och färre snabba kolhydrater minskar akne"


Ät rätt för ditt hår !!!

Här gäller det att få i sing mineraler. Järn motverkar håravfall och finns bland annat i ägg, rött kött, kyckling och spenat. Kalium boostar din blodcirkulation och är därför extra bra för att få håret att växa. Ät massor av avokado, bananer, dadlar och yoghurt. Selen sägs motverka torr hårbotten och finns i kött och broccoli. Zink är en kraftfull antioxidant som ger dig ett friskt hår, så frossa i goda skaldjur....

1. Oljeinpackning. Olja gör hår friskt och glansigt men kan vara lite knepigt att tvätta ur. Använd tunna torra oljor, såsom druvkärne, -mandel,-raps - eller sesamolja. Olivolja är däremot inte att rekommendera. Sov med oljan i håret hela natten och tvätta ur den på morgonen. Massera in schampot innan du blöter håret eftersom det blir lättare att få bort oljan i torrt hår, innan vattnet kapslar in den.

2. Lugnande hårmask. Kamomill är inte bara bra för dig som inte kan sova, det lugnar även en irriterad hårbotten. Brygg ett starkt kamomillte, massera in i hårbotten och fortsätt ut till det övriga håret. Du behöver inte skölja ur. Om du är blondin får håret även en extra lyster!

3. Glans med avokado. Avokado innehåller en massa nyttiga oljor som är perfekta för håret. Mosa en avokado och massera in i ett rent, fuktigt hår. Tvätta ur med vatten.

4. Hårskölj. Den här blandningen rengör håret;
1 liter vatten
4 msk färska eller 2 msk torkade ring- eller kamomillblommor
1 msk äppelcidervinäger
Eventuellt några droppar eterisk olja
Koka vattnet och blanda med örterna. Låt dra i cirka en kvart. Sila bort örterna och häll i vattnet i en skål, tillsätt vinäger och den eteriska oljan (om du vill). När vattnet har svalnat häller du det över håret. 


 


" Motverka trött och glåmig hud med hjälp av en kost med mycket fibrer"


Ät rätt för din kropp !!!

Blåbär och hallon har skyhöga halter av antioxidanter som hjälper huden att läka. Och bromsa åldrandet! För att få fart på matsmältningen och motverka trött och glåmig hud gäller en kost med mycket fibrer, som finns bland annat i frukt och fullkornsprodukter. Smörj och återfukta huden från insidan genom att äta fest fisk, linfrön och olivolja...

1. Avslappnande fotbad. Koka upp vatten och häll det i en balja. Låt det svalna och häll sedan ner ringblommor, som går att hitta i hälsokostbutiker, som inte bara gör rent utan även är vackra att se på. Vattnet mjukar upp fötterna och du kan även passa på att trolla fram superlena fötter med en fotfil.

2. Kroppsskrubb. Fixa en skrubb som gör din hud mjuk. Blanda mandelolja och finmalet havssalt. Pressa en hel citron, tillsätt en handfull färska myntablad och droppa sedan i några matskedar honung (det ska bli en pestoliknande röra av det hela). Förvara i en glasburk och massera in kroppen när du duschar. Du kan även använda den till dina fötter när du tar ett fotbad. Gör den då lite grövre med hjälp av mer salt.

3. Aftersun. Blanda lite kokosfett med vegetabilisk olja och smörj in huden. Torka av det överflödiga och njut av en underbart mjuk hud !

4. Stärkande nagelkur. Perfekt när du ska göra manikyr;
1 liter vatten
2 dl grovt hackad åkerfräken (finns i hälsokostbutiker eller i örtträdgårdar)
1 msk honung
Koka vattnet och blanda med åkerfräken. Låt dra i cirka en kvart. Sila bort örterna och häll vattnet i en skål. Blanda honung och tillsätt eventuellt lite kallt vatten för att badet ska få en behaglig temperatur. Låt händerna vila i skålen i ungefär tio minuter.

5. När du bränt dig. Det gäller att vara försiktig i solen, men råkar du ändå drabbas av svidande axlar finns det ett knep att ta till. Du kan till exempel badda huden med svalnat grönt eller svart te. Eller smörja in dig med naturell yoghurt som svalkar och verkar läkande.






Låter det inte härligt så säg !!!
Nästa gång ni har tänkt göra er ett hemma-spa, skippa alla produkter ni har hemma. Gå istället till en matvarubutik nära dig och inhandla det du behöver, och vad din kropp behöver...
Ni kommer stråla som en stjärna i sommar !!!


/ M


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0