Filmtips =)

Här kommer tre filmer jag varmt rekommenderar =)






 
AUSTRALIA.
"Det storslagna australiensiska landskapet utgör bakgrunden till denna historia om brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) som kommer till Australien i slutet av 30-talet för att leta efter sin man som åkt dit för att sälja deras ranch. När hon kommer fram finner hon maken död och att hennes enda tillgång är en boskapsranch lika stor som Belgien.
För att rädda sin egendom måste hon tillsammans med en råbarkad boskapsfösare (Hugh Jackman) driva boskapen genom det oändliga, karga landskapet. Det blir en svindlande resa och tillsammans upplever de en kärleksaffär, hur andra världskriget drabbar Australien i och med Japanernas bombningar av Darwin och ställs inför val som kommer att förändra deras liv".


En kärlekshistoria, en västern, en krigsfilm, en alldeles fantastisk äventyrsfilm. Som ALLA borde se. En av dem bättre filmerna jag någonsin sett. ( Grät mig igenom slutet, vekling som jag är )




ARN - Riket Vid Vägens Slut. 
"Arn återvänder hem för att skapa enighet och fred i sitt eget land och äntligen gifta sig med Cecilia. Väl hemma upptäcker han att det fortfarande finns de som vill hålla honom och hans älskade Cecilia ifrån varandra, men tack vare drottning Blankas slughet kan de äntligen gifta sig. De bygger ett hem på Forsvik och får ett barn till. Men Arn vet att kriget hotar, det är bara en tidsfråga innan sverkrarna kommer attförsöka återta kronan med hjälp av sina danska fränder. Med sin kännedom om utländska stridstekniker och strategi bygger Arn en armé på Forsvik".

År 2008´s mest sedda film. Jag förstår varför !!. Har man sett första filmen måste man se den andra,  en helt underbar film.  Dock vill jag påstå att den första filmen var aningen bättre, men det har ingen betydelse. Historien om Arn kommer alltid finnas kvar i mitt hjärta. 




WALL.E
  "700 år har gått  sedan människorna lämnade jorden - full av skräp, utan växter, obeboelig. Men de glömde stänga av den lilla roboten Wall-E.I sju sekler har han komprimerat sopor, samlat på sig små fina saker och tittat på 60-talsfilmen "Hello Dolly".Plötsligt får han besök av EVE, en modern och glänsande    maskin på jakt efter liv och kärleken slår till. Människorna på lyxrymdskeppet Axiom har blivit feta, försoffade och fullkomligt debila av det sorglösa livet, men när EVE återvänder med en växt och Wall-E i bagaget börjar det hända grejer".

En galet söt film som fick mig att le under hela 98 minuter.  Ni måste se den !!! 



Om ni har sett någon utav dessa filmer får ni gärna skriva och berätta, vad ni tyckte om filmerna ?!






 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0