Auktoritär barnuppfostran !!!

Då har ännu en ny dag börjat, men den började inge vidare. Jag är redan upprörd, eller vad jag ska kalla det för. Berörd är jag i alla fall !!!. Läste en artikel med rubriken "Auktoritär Barnuppfostran", och jag har tänkt att citera hela texten faktiskt. För detta måste läsas !!!!!!!

" Är vi tillbaka i en 40-talsanda när det gäller uppfostran av våra barn ? Ja, åtminstone något ditåt, anser Lars H Gustafsson, pensionerad barnläkare i Lund och tidigare skolläkare i Rosengård i Malmö.
Peppar på tungan, time out, styggstol och skamvrå är metoder som börjat återkomma i barnens värld - hemmet, skolan och förskolan. Diskussioner om stökiga barn och föräldrar som inte sätter gränser har satt sina spår. Likaså tv-serien "Supernanny" som förordrar en "fast hand" mot trilskande små battingar. Nyauktoritära barnuppfostringsmetoder ges enligt Gustafsson nytt utrymme.    Förskolepersonal som hällt peppar på en fyraår-ings tunga då han sade fula ord, indragna mellanmån för förskolebarn som inte plockar upp efter sig och inlåsning av en stökig treåring på en förskola är några exempel.   Även en rad föräldrastödsprogram rekommenderar metoden att ignorera - att inte tilltala eller en se på - ett barn som anses problematiskt. Räcker inte det, föreslås time out, då barnet skiljs från verksamheten och placeras i ett hörn i rummet eller ensam i ett annat rum. Gustafsson kallar det kränkningar i form av utfrysning och isolering. Eller mobbning och möjligen olaga frihetsberövande.   - Inget av detta skulle tolereras på en arbetsplats, säher han."

Tragiskt !!!!  Men dessvärre stämmer det han talar om, barnuppfostran blir alltmer hårdare och föräldrar tar till med en "fast hand", som han nämner i artikeln.  Men det jag inte förstår, såsom att hälla peppar på en fyraårings tunga bara för att han sa några fula ord, eller stänga ute några från mellanmålet för att dem inte plockat efter sig, eller dessvärre låsa in någon. Hallå, dem är ju BARN !!!!!!!!!!!!!!  Vem sa inte några fula ord när man var liten, eller strejkade när det kom till eftermiddagens städning eller i allmänhet aggerade som ett barn SKA göra ?!  Och jag håller med Gustavsson, detta är i största grad en GROV kränkning. Han säger också, "inget av detta skulle tolereras på en arbetsplats", Nej det är sant !! Men ska det då tolereras i barnens värld - hemmet, skolan och förskolan!? Dem är lika mycket människa som vi Vuxna,  det är bara det att dem är i utvecklingstadiet. Och behöver få AVREAGERA sig, precis som ett barn SKA !!!!  Jag arbetar på en Förskola, där jag dagligen för långa diskussioner med barnen om att dem ska städa, eller kanske säga förlåt för att dem gjort en kompis illa. osv. Men att använda sig utav dessa metoder som beskrivs i artikeln skulle jag ALDRIG få för mig att göra. Dem är ju BARN !!!! - Detta är mina åsikter, och jag hoppas att ni fick någon klarhet i vart jag ville komma någonstans ?!


Kommentarer
Postat av: [ t a k a i . b l o g g . s e ]

Wawawewa! :*



Vilken fresh blogg du har snygging! <3

Kika gärna in på mig, eller lägg till mig på bloglovin. Gör det som passar dig!



PUSS!

2009-02-02 @ 10:47:59
URL: http://takai.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0