Vad gör ni med Sundsvall egentligen ????

Jaha då var det klart, det blir en högbro över sundsvallsfjärden samt en ny E4 mellan Myre (en liten håla) och sundsvall.
Detta kommer kosta 4 miljarder kr. Sjuuukt mycket pengar med andra ord och jag finner bara nackdelar med allt detta.
När bron är klar kommer större båtar inte ta sig in i sundsvall, folk som kommer med bil tar då vägen över bron istället för att åka igenom sundsvalls stadskärna, detta medför enligt mig mindre turister i stan. Ville ni inte få in mer folk till stan??? Hur tänker ni??? Brobygget kommer även drabba folk och deras hus,  folk får lämna sina hus och vissa får leva med ett evigt bullrande från trafiken. Antalet hus som kommer lösas in är runt 40 st.   Visst kan jag hålla med om att det kommer bli mindre trafik i stan och mindre föroreningar osv, och visst det är jättebra. Men förstör inte sundsvall är ni snäll !!! Hur tänker ni gott folk som bor i stan?? Dessutom kommer man få betala en broavgift varje gång man kör över bron. Blir irriterad bara jag tänker på det.    Nu när jag väl skriver ska jag också poängtera att våran "fina" hamn inte längre kan kallas en hamn. Den skulle göras om så folk kunne vistas i hamnen, fik skulle öppnas, ett promenadstråk skulle göras, någon resturang skulle öppnas m.m. Men som det ser ut nu vill man inte ens besöka hamnen, istället smäller man upp ett stort cementhus som blir till Bolagsverkets fördelar.  När man förut kom söderut in i sundsvall såg man hamnen och Casinot och dess fina byggnad  men det första man nu ser är ett FULT cementhus och hur trevligt är det ?!. Även hamnen kommer påverkas av brobygget, båtar kommer längre inte komma in i hamnen utan kommer få lägga till i Tunadal och där finns det ska jag säga INGENTING att se plus att det tar 20 minuter därifrån in till stan, istället för dom kanske 200 meter som det är från hamnen.


Jag anser själv att sundsvall har en stor potential till att bli en trevlig stad, men just nu förstår jag inte alls vad som försigår.   För att dra mer turister till stan som kommunen vill tycker jag istället att en stor och inbjudande hamn skulle göra sitt. Restruranger, glassbarer, cafeér, promenadstråk, små butiker, grönområden, en större båthamn så båtar utifrån kan lägga till och avnjuta en stund i sundsvall osv. Om detta skulle finnas skulle mer folk vistas i stan också, både turister och invånarna i stan för stadskärnan ligger som sagt ca 200 meter från hamnen.Detta skulle dra folk kan jag lova och jag vet att jag inte är ensam om att tycka det, frågar man vilken som hellst i sin omgivning säger dom något i den stilen jag skrivit ovan.    Detta är något att tänka på Sundsvall, men tyvärr är det väl nu redan försent.


Någon som håller med mig eller ???

Kommentarer
Postat av: Jonas Mill

Oj oj oj, samhällsengagerad mari. Just sånt här jag studerar ju. Fan mari, du kanske har hittat ditt kall. Destinationsutveckling.

2008-09-16 @ 14:03:44
URL: http://studentikalmar.blogg.se/
Postat av: Mari

Sånt här stör mig något fruktansvärt, men att sitta på en stol och säga vad man tycker räcker tyvärr inte. Så ja jag kanske har hittat mitt kall :)

2008-09-16 @ 14:08:22
URL: http://marriie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0