Grymma tips till er där ute som gillar att cykla/spinna.

Lilla jag har kommit in i en riktigt härlig cykelperiod, har tagit långa cykelturer nu varje dag den här veckan. Riktigt skönt faktiskt och dessutom grym träning. Jag har väl alltid tyckt om cykling i en mildare grad, både utomhus och i en spinningsal, men nu blir det mest utomhus och det är så j*kla roligt.. Jag passar på så länge det är väder för det, sedan får jag återgå till spinningen. Lillsved är nog även här boven för mitt nya intresse, efter Spinninginstruktörsutbildningen fick både jag och mina vänner på skolan mersmak. När man lärt sig att bli "ett med cykeln" får man så mycket mer utav sin cykling. För att komma dit behövs det en bra och avslappnad  position på cykeln,  ALLT påverkas av din position på cykeln. Ex, konditionen, tekniken, stilen, rörelseförmåga m.m. Något alla som cyklar borde lära och tänka på !!!
För att underlätta för er kan jag här ge er några bra tips.


SADELN
Höjdled, när du sitter på din sadel och har foten på pedalplattan i "bottenläge" ska dit ben "nästan" vara rakt.
Längdled, när du sitter med båda fötterna på pedalerna i "jämnhöjd" ska du ha en rak linje mellan centrum på pedalen och ditt knä. Om inte detta riskerar du att få ont vid längre turer.
Styrhöjd, styret ska vara mellan 5-10 cm högre än sadeln. ( Men detta justerar man ofta efter sin förmåga )
Längd mellan sadel och styre, använd dig av din underarm för att få de bästa resultatet. Man brukar säga att en underarm´s längd mellan sadel och styre är det bästa. Viktigt också att du har lätt böjda armar under hela turen.( Detta är en smaksak och även detta justeras efter sin förmåga eller ryggproblem osv.) 

TEKNIK
Rundtramp,  Viktigt att tänka på att både trycka ner det ena benet samtidigt som du drar upp det andra, detta för att få en så jämn och kraftöverförlig effekt som möjligt. Tryck ner hälen djupt och känn sen hur baksidan av låter arbetar tillsammans med höftböjaren när du drar upp.  För att detta ska fungera maximalt så krävs ett par bra spinning skor, sådana köper du på en välsorterad sportaffär nära dig.   Tänk nu - Tryck - dra..osv. =) 


Ta dig nu till närmaste gym och testa detta under ett spinningpass, lovar dig att efter några pass har du redan fått mer utav din träning. Sist men absolut inte minst. Glöm ej,  Uppvärmning, vätska, nedvarvning, stretching, bekväma kläder och självklart en bra kost. 


Christine är även hon skadad från Lillsved, hon kom med ett till tips som lyder:)
Viktigt att spänna magen under passet, man ska kunna släppa styret utan att falla.





Bara att fråga om ni behöver hjälp med något. 











 

Kommentarer
Postat av: Christine

Haha, gumman, Lillsved har skadat oss alla lite :) Lite mer spinningkunskap: Viktigt att spänna magen, man ska kunna släppa styret utan att falla framåt ;) Nu vet du att jag läser din blogg också. Vore kul att ses nåt snart. Har du vägarna förbi Västerås är det bara att ringa :) Kramar

2008-09-15 @ 17:39:15
Postat av: Mari

Perfekt, det ska jag lägga till :).

Som sagt, vi måste se något. Hur har du det där nere ?! Plugg på gång eller ?! Kramar

2008-09-15 @ 19:12:49
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: Christine

Jag har det bra, tack! Nej, pluggandet får vänta tills nästa höst, har jag bestämt. Jag och Erik ska på arbetsintervju imorron faktiskt, om säsongjobb i Sälen. Och om inte det går vägen så åker vi till Norge och jobbar ihop lite pengar, tänkte vi :) Vi får höras här framöver, och föröka ses nåt. Är ju endel i Sthlm också, så är du här nere måste du ringa! Kramar

2008-09-16 @ 10:37:23
Postat av: Mari

Åh vad roligt det låter :). Håller tummarna..

Nu ett par helgen framöver är det fullbokat, men ska försöka ta mig ner till sthlm så snart som möjligt.Var allt för länge sedan jag var där nu :)

Men ja, jag ringer när jag åker ner :).

Kram

2008-09-16 @ 12:50:19
URL: http://marriie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0