Min Jul !!!

Jag frågade er häromdagen, om vad Jag skulle blogga om. En enda person lydde mitt ord, att komma med några förslag. Tack, Martin =) !!   Av förslagen jag fick har jag nu bestämt att berätta om, Vad som jag tycker är Bäst med Julen samt vad Jag och min Familj gör på Julafton, traditioner osv.   Håll i er, här kommer det =)




När Julaftonsmorgonen har kommit till dörren brukar jag alltid mötas av en Julklapp, i Julstrumpan. Som i alla år under Julen, hängt bredvid min säng. Precis som det var när jag var liten.  När den första Julklappen är öppnad och vi i familjen önskat varandra en God Jul, och ätit en stor frukost tillsammans ( numer är det bara Jag, Mamma och Pappa som äter denna frukost tillsammans) gör vi oss redo för att fortsätta fira Julen,tillsammans med systrarnas familjer.  Vid 11-tiden brukar vi alltid sluta upp med dem andra, då börjar vi med en Grötlunch. Och kanske är det någon av oss som hittar en mandel i gröten.......

Eftersom vi i vår familj i alla år varit omringade av barn under Jul,  så brukar vi efter barnens önskemål hitta på saker.  Men något som blivit till en tradition dem senaste åren är, pulkåkning. Om vädret tillåter, så går vi alltid ut efter vår Grötlunch och åker pulka. Om önskemål finns så brukar vi bygga en stoooor snögubbe också....

När vi kommit in brukar barnen få börja öppna sina julklappar, i lagom mängd.  Men självklart kommer tomten med några också.. Vi vuxna brukar dricka Glögg och äta Pepparkakor, medan barnen roar sig med sina nyöppnade klappar.  Vid den här tidpunkten brukar det ofta vara dags för Kalle Anka, som i vår familj är ett Måste, varje år.  Vi radar upp oss i soffan, äter lite Julgodis och myyyyser tilsammans....  ( Vissa kanske till och med tar sig en tupplur )  

Efter Kalle Anka brukar vi hjälpas åt att göra iordning Julbordet, som oftast varje år är ett stort/långt buffébord. Dem som inte hjälper till med maten brukar leka med barnen, och självklart efter deras önskemål.  Många gånger av tio så blir det ett sällskapsspel, eller någon form av Julpyssel.   På vårat Julbord brukar detta finnas, Julskinka, Janssons, Sill, Potatis, Köttbullar, Prinskorv, Leverpastej, Ål, Rödbetssallad, Gravad Lax, Rökt Korv, Ägg, Senap.m.m.. Efterrätt; Glass eller något avancerat bakverk. Dryck; Julmust, vatten, Lättöl, Snaps. ( Aldrig något starkare än snaps.)

När Julbordet är avklarat och alla är mätta och belåtna, brukar vi sätta oss tillsammans och spela ett sällskapsspel, eller om några vill, ta en promenad. Kan behövas efter en sådan måltid..   Vad tror ni att det är dags för nu, just precis.. Tomten...  =)... Gröten är självklart placerad ute på trappan.  Tomten går några varv runt huset, kollar in genom fönstrena, och ser sådär lagomt mysig ut. När han väl har kommit in sätter han sig på en stol, oftast mitt i rummet. Hellst så att alla barn kommer åt honom.. Ja nu vet ni vad som kommer hända någon timme framöver, Julklappsutdelning.
När tomten tackat för sig och spänt fast sig på släden, med all sina renar brukar barnen få leka med sina nya leksaker. Sedan brukar det oftast vara dags för sängen....GodNatt alla kära barn !!!!

Vi vuxna brukar spara våra klappar till att barnen har gått och lagt sig. Som sagt, denna dag är Barnens dag. Och nästan allt sker efter deras önskemål.   Vi öppnar en Julklapp i taget, så alla får se vad man får....
Nu brukar det bli Julgodis, Intressanta samtalsämnen i soffhörnet,  Något sällskapspel om någon orkar..osv..Vi umgås helt enkelt, och det är de Julen är till för !!!!


I år kommer vi fira Jul hos, Jennie och Markus. Där också två utav Markus bröder kommer att vara, med deras familjer.  Vi blir sammanlagt ca 20 personer, varav 10 stycken är barn. =)  Jag Älskar Julen !!!


Nu tackar jag för mig, och hoppas att ni också kommer få en lika underbar Jul som jag. =)










Kommentarer
Postat av: Martin

Det var trevligt att få läsa vad du/ni har för er på julafton. Trevligt inlägg som förhöjer julkänslan! Tänkte på det du skrev om, "inget starkare än snaps". Blir svårt att toppa den alkoholprocenten med något annat, skulle vara renat i så fall =)



//Kram

2008-12-18 @ 23:03:03
URL: http://mistereleven.blogg.se/
Postat av: Mari

Haha. Jag kom på det förut, efter att jag hade publicerat inlägget. Men jag orkade inte ändra ;).

Det var roligt att du tyckte om det =).

*Kramar.

2008-12-18 @ 23:20:39
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: K Y S S A R

Hatar när folk är så sega på att kommentera när man ber om något = (( men alla läsare sitter gärna och läser andra komments.. shit, det är verkligen bara 1 procent som skriver kommentarer.. =(

2008-12-18 @ 23:42:05
URL: http://kyssar.bloggagratis.se
Postat av: ILLAPISSAT.BLOGG.SE

gillar du åsikter? då älskar du min blogg! :)

2008-12-19 @ 00:30:40
URL: http://illapissat.blogg.se/
Postat av: Ronja

låter som en riktig äkta jul det

2008-12-19 @ 09:32:55
URL: http://storstadskvinna.blogg.se/
Postat av: Mari

Jag älskar Julen ! Det är den mest mysiga tiden på året, man får kramas och umgås med dom man älskar mest. Familjen !!!

2008-12-19 @ 10:12:40
URL: http://marriie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0